Home » Blog » Rug- en/of schouderklachten » Pijn in je arm?

Pijn in je arm?

door | 30 jan, 2018 | Rug- en/of schouderklachten

Wat als je pijn in je arm hebt en alle onderzoeken wijzen uit dat er niets aan de hand is?

Een paar maanden geleden kwam een mevrouw bij mij van ongeveer 50 jaar. Zij kwam met klachten aan haar arm bij mij binnen en haar nek was stijf. Ze had stekende pijnen in haar linkerarm. Iedere beweging deed zeer. De kracht in haar arm werd steeds minder, als zij een pak melk vastpakte, begon haar arm te trillen en daarna te verkrampen. Maar het ergste vond zij, dat ze al anderhalf jaar iedere nacht wakker lag van die vreselijke pijn. Ze wist niet meer hoe ze moest liggen, geen enkele houding gaf verlichting.

Zij was wel een keer gevallen tijdens de skivakantie, maar volgens haar kwam de pijn niet daarvan. Ze had het afgelopen jaar namelijk al vele onderzoeken gehad en er waren ook foto’s gemaakt, maar er was niets gevonden.

Een week na mijn eerste behandeling kwam ze bij me voor een ontspannende rug massage. Zodra ze bij me binnenkwam, vertelde zij dat ze al de hele week ’s nachts geen pijn had gehad. Ze begreep er niets van.

Zij was die middag na mijn eerste behandeling thuisgekomen en had tegen haar man heel sceptisch gezegd: ‘Ik denk niet dat de behandeling van Thea mij zal helpen, want ze heeft bijna niets gedaan.’ De volgende ochtend was ze wakker geworden en besefte opeens dat ze die nacht geen last had gehad van haar arm. Nu ik deze blog schrijf zijn we inmiddels twee maanden verder en ze vertelde mij dat de pijn nog steeds weg was. Bovendien voelden de spieren tussen haar schouderbladen en nek nog steeds soepel aan. Ze gaf aan dat ze voortaan een paar keer per jaar voor een ‘onderhoudsbeurtje’ wil komen, want die afschuwelijke pijn in haar arm wil ze liever nooit meer ervaren.

Wat heb ik tijdens mijn behandeling met deze mevrouw gedaan?

Ik ben begonnen met haar beenlengteverschil te meten. Haar rechterbeen was 2 cm korter. Een podotherapeut zou voor haar een zooltje hebben gemaakt om te zorgen dat dit ‘kortere been’ iets werd verlengd. Ik heb het iets ‘langere been’ behandeld.

Als er 2 cm verschil is bij de voeten, kan het zijn dat de kop van het dijbeen niet goed in de kom zit.

Als het dijbeen een paar millimeter uit de kom zit, kan dat bij de voeten al een paar centimeter verschil opleveren. Een mooi vergelijk is, dat als je tijdens het behangen van een muur in je kamer bovenin al één mm uit het lood gaat, je onderin uitkomt op een paar cm verschil. Dit is ook zo bij je benen. Door een techniek van een bepaalde beweging en een lichte druk, kwam de kop weer op de goede manier terug in de kom.

Vervolgens controleerde ik haar bekken en de stand van haar SI-gewricht. Deze was iets gekanteld en die hebben we gecorrigeerd met beweging van haar en een lichte druk van mij. Zo ook met de ruggenwervels. 

Pijn in je arm kan ontstaan doordat je arm niet goed in de kom zit, dus daarna heb ik bij haar de kop van haar bovenarm weer goed in de kom gebracht door een ronddraaiende beweging met enige druk tegen haar elleboog richting haar schouders. De spieren van haar schouders en nek zaten helemaal vast. Deze heb ik los gemasseerd en ook de spieren van haar bovenarmen heb ik een massage gegeven.

 

Deze behandeling had tot resultaat dat:

E
er geen beenlengteverschil meer is
E
de kanteling van haar bekken is gecorrigeerd
E
de lichte scoliose in haar ruggenwervelkolom is opgeheven
E
ze haar nek soepeler kan bewegen
E
de spieren van haar schouders minder stijf zijn
E
ze weer makkelijker over haar schouder naar achter kan kijken
E
de kop van haar bovenarm weer goed in de kom zit
E
de stekende pijn in haar arm over is
E
én…… zij weer goed kan slapen.
Je ziet dat het resultaat heel groot is. Door de oefeningen die ik haar heb meegegeven kan zij zelf zorgen dat haar beenlengtes gelijk blijven en dat er ruimte in haar bekken blijft, zodat haar SI-gewricht recht kan blijven staan en er geen scoliose meer zal optreden. En af en toe zal zij weer bij mij langs komen voor een controle.

Ik heb nu één voorbeeld gegeven, maar ik heb al zoveel mooie resultaten gezien bij mensen, dat ik het volgende met stellige overtuiging kan zeggen:

Deze methode is heel effectief voor mensen met rug- en/of schouderklachten.

Over mij

Door de therapieën klassieke homeopathie en massagetherapie samen te voegen kan ik veel mensen met rug- en/of schouderklachten helpen te helen.

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin