Home » Blog » Homeopathie » Chronische klachten en homeopathie
Homeopathie en chronische ziektes

Chronische klachten en homeopathie

door | 25 sep, 2019 | Homeopathie

Chronische klachten en homeopathie

=

Komen de klachten steeds weer terug?

=

Worden jouw chronische klachten steeds erger?

=

Heeft je kind weer KNO klachten?

=

Krijg je steeds meer klachten?

=

Kan jij niet meer doen wat je wilt doen?

 Zou het niet heerlijk zijn als die vervelende klachten verdwijnen?

Als jouw antwoord hierop ja is, lees dan verder of neem meteen contact met mij op om een afspraak te maken. 

In deze blog ga ik je uitleggen wat klassieke homeopathie voor jou of voor jouw kind kan doen, om de chronische klachten te verminderen, c.q. te helen.

Gezondheid

Om te begrijpen wat Klassieke Homeopathie is, moeten we eerst begrijpen wat gezondheid nu werkelijk is. Dit is niet alleen je gezond voelen, maar ook dat alle processen in je lichaam foutloos verlopen.

Je lichaam is een organisme die heel goed ge-organiseerd is. Alle cellen, alle organen en alle fysiologische systemen reageren op elkaar en zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen enkel orgaan staat op zich.

Dus als alle processen (zowel geestelijk als lichamelijk) goed gaan, ben jij gezond. Je bent in BALANS!

Uit balans zijn

Als er echter één radartje niet goed loopt en er wordt ook geen aandacht aan besteed om het te repareren, dan kan het hele proces ontspoort raken.

Zo kwam er een vrouw bij mij in de praktijk met rugpijn. De pijn staalde uit tot in haar voet. Tijdens het lopen klapte haar voet aldoor hard op de grond. Ze had er geen goede controle meer over.

Na doorvragen bleek zij veel verdriet te hebben over haar man die ziek was. Ze cijferde zichzelf constant weg en kropte het verdriet op. Bij haar raakte haar levenskracht uit balans. Haar lichaam gaf deze disbalans aan door middel van haar rugpijn, met uitstralingen in haar voet.

Pas toen zij het verdriet ging uiten, kon haar rug genezen!

Hier was verdriet de achterliggende oorzaak, maar het kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben.

Ga bij jezelf eens na, wat jou dwars zit. Wanneer begon de pijn. Wat gebeurde er op dat moment of vlak voor dat moment.

Doordat je bepaalde emoties of gebeurtenissen niet goed verwerkt hebt, is jouw lichaam bepaalde symptomen gaan vertonen. De disbalans komt naar buiten op jouw zwakste plek. Bij jou kan dit dus je onderrug zijn, of andere fysieke plek. Maar het kan ook zijn dat je mentale symptomen gaat vertonen. Je wordt somber, tegen het depressieve aan. Of je wordt heel onrustig en geïrriteerd.

Al deze verschillende symptomen kunnen dus dat onverwerkte verdriet als oorzaak hebben. Zolang dat onverwerkte verdriet niet wordt behandeld, zal de disbalans blijven bestaan.

Iedereen is uniek

Deze mensen waarbij verdriet de achterliggende oorzaak is, kunnen allen hetzelfde middel nodig hebben. Maar omdat ieder mens uniek is en we allemaal weer anders reageren op bijvoorbeeld kou, of dorst, zal de keuze van de homeopathische middelen vaak anders zijn.

Andersom is ook waar. Dezelfde rugklachten bij diverse mensen kunnen verschillende oorzaken hebben, maar de disbalans komt bij hen allemaal op hun zwakke plek naar buiten en dat is toevallig bij hen via hun rug. Deze mensen hebben allemaal andere middelen nodig, want de oorzaak is verschillend!

Een ziekte staat dus nooit op zich, het is slechts een uiting van het uit balans zijn. Het is noodzakelijk om naar de achterliggende oorzaak te kijken en de middelen daar op af te stemmen. Alleen dan kan je weer in balans komen!

Nou begrijp ik mensen best als ze zeggen: ‘Als ik maar van die pijn af ben!’. Zij onderdrukken de pijn met pijnmedicatie en nemen de bijwerkingen, die daardoor ontstaan, voor lief. Pijn kan namelijk een hele grote invloed hebben op jouw leven. Door pijn kan je de dingen die je graag doet niet meer doen. Of je kan je werk niet meer met plezier uitvoeren.

Toch is pijnmedicatie niet de juiste weg, als er niets met de achterliggende oorzaak gedaan wordt. Waardoor ben jij uit balans geraakt? Ergens in jouw leven is het ‘mis’ gegaan. Jouw levenskracht is uit evenwicht geraakt (dit kan zelfs jaren geleden zijn) en vertoont nu symptomen. Je levenskracht komt niet meer vanzelf in balans en heeft hulp nodig!

 

Die hulp kan klassiek homeopathische middelen jou geven!

Wat doen Klassiek Homeopathische middelen bij chronische ziektes?

Als er een bacterie of virus in je lichaam binnendringt en een ontsteking veroorzaakt, dan reageert je zelfhelend vermogen hierop door bijvoorbeeld te zorgen dat je koorts krijgt. Virussen en bacteriën gaan dood door de verhoging van jouw lichaamstemperatuur. En zo zijn er meerdere voorbeelden van jouw zelf genezend vermogen. Zoals ik al eerder schreef is jouw hele lichaam een goed ge-organiseerd organisme en reageren alle cellen bij gezondheid prima op elkaar.

Als jouw innerlijke kracht, jouw levenskracht, niet zelfstandig in balans kan komen, dan werkt het zelfhelend vermogen niet goed genoeg meer. Je levenskracht blijft in disbalans staan, en er kunnen chronische klachten ontstaan. Op dit moment kunnen klassiek homeopathische middelen jouw levenskracht helpen. Dit doen zij door je zelfhelend vermogen te stimuleren. Uiteindelijk doet jouw zelf genezend vermogen het werk wel zelf, maar krijgt dus hulp van de homeopathische middelen.

 

Het gevolg hiervan is dat je van binnenuit geneest. Je komt weer in balans. 

Natuurlijk en zonder bijwerkingen

 

Alle klassiek homeopathische middelen zijn natuurlijke middelen. Ze worden gemaakt van planten, dierlijke producten en mineralen. Aan de klassiek homeopathische middelen zitten geen bijwerkingen, mits ze op de juiste manier zijn voorgeschreven en gebruikt.

 

Heb je nog een vraag of wil je een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in.

Over mij

Door de therapieën klassieke homeopathie en massagetherapie samen te voegen kan ik veel mensen met rug- en/of schouderklachten helpen te helen.

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

Meisje met jeugdreuma klimt nu soepel in een boom!

Meisje met jeugdreuma klimt nu soepel in een boom!

Sarah was 8 jaar toen zij bij mij in de praktijk kwam. Er was 7 jaar geleden jeugdreuma bij haar gediagnosticeerd. Drie maanden nadat zij begonnen was met de homeopathische middelen die ik haar had voorgeschreven, waren de zwellingen in haar knieën verdwenen. De reumatoloog kon geen ontstekingen meer vinden.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin