Home » Blog » Massagetherapie » Rugpijn

Rugpijn

door | 30 jan, 2018 | Massagetherapie

Rugpijn of pijn in je schouders?

E
Zeurende pijn in je onderrug?
E
Iedere keer weer die uitstralende pijnen in je been of arm?
E
Tijdens iedere wandeling pijn in je lies?
E
Stijf bij opstaan, of na een tijdje zitten?
E
Slapeloze nachten door de pijn in je arm of been?
E
Last van je schouders of stijve nek?

Als je een van deze klachten herkent, lees dan verder!

Het kan namelijk zijn dat je ene been iets langer is dat de ander

Een paar jaar geleden was ik in de badkamer gevallen. Ik viel met mijn bovenlichaam tegen de rand van de badkuip aan. Ik voelde mijn ribben én mijn wervels verschuiven. Mijn ribben waren zwaar gekneusd, wat heel pijnlijk was. Alle aandacht ging dus daarnaartoe. Ik heb het genezingsproces begeleid met homeopathische middelen. Toen ik de pijn in mijn ribben niet meer voelde, dacht ik dat alles weer bij het oude was. Toch had ik tijdens wandelen vaak last van mijn lies. Ik dacht: “Ach ik word wat ouder.” Tijdens de eerste les over de Dorn-methode werd bij mij 4 cm verschil in mijn beenlengtes geconstateerd. Ik schrok me rot: 4 cm!!! Bij mij is het gecorrigeerd en ik kan nu weer langere wandelingen maken zonder pijn in mijn lies.

Beenlengteverschil

Als je benen van lengte verschillen, staat logischerwijs ook je bekken gekanteld. Dit heeft tot gevolg dat je pijn in je lies krijgt bij het lopen, net als bij mij. Of dat je stijf bent, als je begint met bewegen.

Doordat je bekken gekanteld staat, is de beweeglijkheid van je SI-gewricht minder. Daardoor kun je niet goed vooroverbuigen. Er ontstaat een kleine scheefstand van je SI-gewricht. Je ruggenwervels zitten vast aan het sacrum, dat een onderdeel is van het SI-gewricht.  Doordat deze niet helemaal recht staat, beginnen de ruggenwervels ook vanuit een scheve stand. De natuurlijke stand van je ruggenwervels is namelijk verticaal, dus zullen ze de scheefstand gaan compenseren en er ontstaat een lichte (en soms ook zware) scoliose. Dit kan tot gevolg hebben dat zenuwen knel komen te zitten, waardoor zeurende rugpijn, ischias of een hernia met uitstralende pijnen naar je been kan ontstaan. (Ik geef je het advies om bij uitvalverschijnselen onmiddellijk huisarts of huisartsenpost te bellen!)

Ook kan je problemen krijgen met een van je organen, want vanuit je ruggenwervels lopen de zenuwbanen niet alleen naar je armen en benen, maar ook naar alle organen. Door de stand van de ruggenwervels op een zachte manier te corrigeren, kunnen die uitstralende pijnen of klachten aan dat orgaan verdwijnen of verminderen.

Geen steunzolen

Vaak wordt bij mensen geconstateerd dat het bekken scheef staat, naar het beenlengteverschil wordt echter maar zelden gekeken. Alleen de podotherapeut kijkt hiernaar en corrigeert het beenlengteverschil met een steunzool. Dit is een mooi hulpmiddel als het echt niet anders kan, maar in de meeste gevallen kan het beenlengteverschil wel op een natuurlijke en effectieve manier worden gecorrigeerd.

Langere been korter maken

Bij beenlengteverschil is er dus sprake van een korter en een langer been. Dit komt niet voort uit verschil in de botten, deze zijn bij de meeste mensen links en rechts gewoon gelijk. Met de methode die ik gebruik, zorg ik ervoor dat het been dat iets langer lijkt, weer iets korter wordt. Ik hoor je denken: “Korter??? Dat kan toch niet!!!”

Wel zeker kan dat! Door een bepaalde druk en een beweging die jij maakt, zorgen we ervoor dat de kop van jouw dijbeen weer goed in de kom komt te zitten, waardoor jouw benen weer gelijk van lengte worden. Daarna corrigeren we het bekken en alle ruggenwervels ook met een bepaalde beweging en hele lichte druk die ik op bepaalde plaatsen geef. Die beweging die jij maakt is heel belangrijk en die zorgt ervoor dat jij zelf, met die lichte druk van mij, de stand van de wervels weer corrigeert. De behandeling is zo zacht, dat de meeste cliënten niet geloven dat het iets zal doen. Zij zijn dan ook zeer verbaasd als zij daarna het positieve resultaat bemerken.

Door deze behandeling zal jij weer recht kunnen staan en soepeler en pijnvrij kunnen bewegen  

Je krijgt oefeningen mee om te zorgen dat je benen op gelijke lengte blijven. De oefeningen zijn eenvoudig en vergen niet veel tijd, maar het is wel raadzaam om het langere tijd vol te houden. De banden en spieren die ervoor zorgen dat de kop van jouw dijbeen goed in de kom blijft zitten, zijn waarschijnlijk wel wat opgerekt en moeten weer wennen aan de gecorrigeerde stand van het dijbeen. Dit geldt ook voor je bekken, ruggenwervels, armen en nek.

Na mijn behandeling zal je weer meer in evenwicht staan, waardoor je je meer gegrond zult voelen.

 

Je staat letterlijk weer met beide benen op de grond en daardoor kun je emotioneel en mentaal ook beter in BALANS komen

Over mij

Door de therapieën klassieke homeopathie en massagetherapie samen te voegen kan ik veel mensen met rug- en/of schouderklachten helpen te helen.

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin