Home » Blog » Homeopathie » Wat kan klassieke homeopathie doen bij rug- en schouderklachten

Wat kan klassieke homeopathie doen bij rug- en schouderklachten

door | 9 apr, 2019 | Homeopathie, Rug- en/of schouderklachten

Klassieke homeopathie bij rug- en schouderklachten

 

Komen bij jou je rugklachten steeds weer terug? Worden jouw klachten erger door bijvoorbeeld stress of bepaalde weersomstandigheden? Zijn jouw klachten begonnen na een ingrijpende gebeurtenis? Of kan je de oorzaak van jouw rugpijn niet achterhalen?

 

Zou het niet heerlijk zijn als die vervelende pijn zou verdwijnen? Als je niet meer beperkt wordt in jouw doen en laten? Wanneer je ’s morgens zonder pijn kunt opstaan?

 

Als jouw antwoord hierop ja is, lees dan verder of neem meteen contact met mij op om een afspraak te maken.

In deze blog ga ik je uitleggen wat klassieke homeopathie voor jou kan doen, om jouw rug- en/of schouderklachten te verminderen, c.q. te helen.

 

Gezondheid

 

Om te begrijpen wat Klassieke Homeopathie is, moeten we eerst begrijpen wat gezondheid nu werkelijk is. Dit is niet alleen je gezond voelen, maar ook dat alle processen in je lichaam foutloos verlopen.

Je lichaam is een organisme die heel goed ge-organiseerd is. Alle cellen, alle organen en alle fysiologische systemen reageren op elkaar en zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen enkel orgaan staat op zich.

Dus als alle processen (zowel geestelijk als lichamelijk) goed gaan, ben jij gezond. Je bent in BALANS!

Wat is in balans zijn?

 

Het wordt vaak gezegd: ‘Ik ben niet in balans!’ Maar wat is er dan niet in balans?

Hahnemann, de grondlegger van de Homeopathie, schreef dat de Dynamis in balans moet zijn. De Dynamis kan je vertalen als levenskracht. Jouw levenskracht is de kracht die jou doet leven. Andere mensen noemen het geest, Chi, Prana, ziel of innerlijke kracht.

De naam maakt niet zoveel uit, als je maar begrijpt dat als je levenskracht in balans is, jij gezond bent. Alle processen in je lichaam functioneren dan optimaal. Alles reageert op elkaar, je zelf genezend vermogen werkt optimaal en je immuunsysteem kan alle aanvallen van bacteriën, virussen, parasieten enz. prima aan.

Je voelt je lichamelijk goed en ook emotioneel en mentaal ben je in balans. Als er van buitenaf iets gebeurt, dan zijn je lichaam en geest prima in staat om deze aanval te verwerken, of dat nu een fysieke, emotionele of mentale aanval is:

Je levenskracht komt bij een aanval vanzelf weer in balans.

Ziek zijn

 

Als er echter één radartje niet goed loopt en er wordt ook geen aandacht aan besteed om het te repareren, dan kan het hele proces ontspoort raken.

Zo kwam er een vrouw bij mij in de praktijk met rugpijn. De pijn staalde uit tot in haar voet. Tijdens het lopen klapte deze voet aldoor hard op de grond. Ze had er geen goede controle meer over.

Na doorvragen bleek zij veel verdriet te hebben over haar man die ziek was. Ze cijferde zichzelf constant weg en kropte het verdriet op. Bij haar raakte haar levenskracht uit balans. Haar lichaam gaf deze disbalans aan door middel van haar rugpijn, met uitstralingen in haar voet.

Pas toen zij het verdriet ging uiten, kon haar rug genezen!

Hier was verdriet de achterliggende oorzaak, maar het kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben. Vaak zijn het wel emotionele oorzaken.

Ga bij jezelf eens na, wat jou dwars zit. Wanneer begon de pijn. Wat gebeurde er op dat moment of vlak voor dat moment.

Doordat je bepaalde emoties of gebeurtenissen niet goed verwerkt hebt, is jouw lichaam bepaalde symptomen gaan vertonen. De disbalans komt naar buiten op jouw zwakste plek. Bij jou kan dit dus je onderrug zijn, of andere fysieke plek. Maar het kan ook zijn dat je mentale symptomen gaat vertonen. Je wordt somber, tegen het depressieve aan. Of je wordt heel onrustig en geïrriteerd.

Al deze verschillende symptomen kunnen dus dat onverwerkte verdriet als oorzaak hebben. Zolang dat onverwerkte verdriet niet wordt behandeld, zal de disbalans blijven bestaan.

Iedereen is uniek

Deze mensen waarbij verdriet de achterliggende oorzaak is, kunnen allen hetzelfde middel nodig hebben. Maar omdat ieder mens uniek is en we allemaal weer anders reageren op bijvoorbeeld kou, of dorst, zal de keuze van de homeopathische middelen vaak anders zijn.

Andersom is ook waar. Dezelfde rugklachten bij diverse mensen kunnen verschillende oorzaken hebben, maar de disbalans komt bij hen allemaal op hun zwakke plek naar buiten en dat is toevallig bij hen via hun rug. Deze mensen hebben allemaal andere middelen nodig, want de oorzaak is verschillend!

Een ziekte staat dus nooit op zich, het is slechts een uiting van het uit balans zijn. Het is noodzakelijk om naar de achterliggende oorzaak te kijken en de middelen daar op af te stemmen. Alleen dan kan je weer in balans komen! 

Nou begrijp ik mensen best als ze zeggen: ‘Als ik maar van die pijn af ben!’ Zij onderdrukken de pijn met pijnmedicatie en nemen de bijwerkingen, die daardoor ontstaan, voor lief. Pijn kan namelijk een hele grote invloed hebben op jouw leven. Door pijn kan je de dingen die je graag doet niet meer doen. Of je kan je werk niet meer met plezier uitvoeren.

Toch is pijnmedicatie niet de juiste weg, als er niets met de achterliggende oorzaak gedaan wordt. Waardoor ben jij uit balans geraakt? Ergens in jouw leven is het mis gegaan. Jouw levenskracht is uit evenwicht geraakt (dit kan zelfs jaren geleden zijn) en vertoont nu symptomen. Je levenskracht komt niet meer vanzelf in balans en heeft hulp nodig!

Die hulp kan klassiek homeopathische middelen jou geven!

Wat doen Klassiek Homeopathische middelen?

Als er een bacterie of virus in je lichaam binnendringt en een ontsteking veroorzaakt, dan reageert je zelfhelend vermogen hierop door bijvoorbeeld te zorgen dat je koorts krijgt. Virussen en bacteriën gaan dood door de verhoging van jouw lichaamstemperatuur. En zo zijn er meerdere voorbeelden van jouw zelf genezend vermogen. Zoals ik al eerder schreef is jouw hele lichaam een goed ge-organiseerd organisme en reageren alle cellen bij gezondheid prima op elkaar.

Als jouw innerlijke kracht, jouw levenskracht, niet zelfstandig in balans kan komen, dan werkt het zelfhelend vermogen niet goed genoeg meer. Je levenskracht blijft in disbalans staan. Op dit moment kunnen klassiek homeopathische middelen jouw levenskracht helpen. Dit doen zij door je zelfhelend vermogen te stimuleren. Uiteindelijk doet jouw zelf genezend vermogen het werk wel zelf, maar krijgt dus hulp van de homeopathische middelen.

Het gevolg hiervan is dat je van binnenuit geneest. Je komt weer in balans. 

Natuurlijk en zonder bijwerkingen

Alle klassiek homeopathische middelen zijn natuurlijke middelen. Ze worden gemaakt van planten, dierlijke producten en mineralen. Aan de klassiek homeopathische middelen zitten geen bijwerkingen, mits ze op de juiste manier zijn voorgeschreven en gebruikt.

Heb je nog een vraag of wil je een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in.

Over mij

Door de therapieën klassieke homeopathie en massagetherapie samen te voegen kan ik veel mensen met rug- en/of schouderklachten helpen te helen.

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

Pijn in je arm?

Pijn in je arm?

Een paar maanden geleden kwam een mevrouw bij mij van ongeveer 50 jaar. Zij kwam met klachten aan haar arm bij mij binnen en haar nek was stijf. Ze had stekende pijnen in haar linkerarm. Iedere beweging deed zeer. De kracht in haar arm werd steeds minder, als zij een pak melk vastpakte, begon haar arm te……

lees verder
Meisje met jeugdreuma klimt nu soepel in een boom!

Meisje met jeugdreuma klimt nu soepel in een boom!

Sarah was 8 jaar toen zij bij mij in de praktijk kwam. Er was 7 jaar geleden jeugdreuma bij haar gediagnosticeerd. Drie maanden nadat zij begonnen was met de homeopathische middelen die ik haar had voorgeschreven, waren de zwellingen in haar knieën verdwenen. De reumatoloog kon geen ontstekingen meer vinden.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin