Jeugdreuma

Op een natuurlijke manier helpen genezen

“Mijn kind heeft jeugdreuma! Wat kan daar op een natuurlijke manier aan gedaan worden?”

Na 4 maanden reumavrij!

Er kwam een meisje met haar moeder in mijn praktijk. Het meisje had jeugdreuma en de behandeling van de reumatoloog hielp niet meer. Haar moeder besloot om te kijken of jeugdreuma kon worden genezen op een natuurlijke manier en kwam bij mij terecht.

Het meisje had hele dikke knietjes en zere enkels. Het gevolg was dat zij eerder moest stoppen met buiten spelen dan haar vriendinnetjes. Dit was een straf voor haar, want ze is een echt buitenkind.

Na 4 maanden kwam zij onverwachts aan mijn deur. Ze was bij de reumatoloog geweest en die had geen ontstekingen meer kunnen vinden. Zij was op dat moment reumavrij. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en hebben we de behandeling helemaal stopgezet, want het is niet meer terug gekomen.

Ook jouw kind met jeugdreuma kan op een natuurlijke manier geholpen worden te genezen!

 

Pijnpunten

9

Die vervelende pijn en zwellingen

Ontstekingen doen meestal pijn. Door de ontstekingen kan er zwelling ontstaan in de gewrichten, waardoor je kind belemmeringen heeft tijdens het bewegen.

9

Kan niet met anderen meespelen

Het gevolg van die pijn is dat jouw kind niet met andere kinderen mee kan spelen, terwijl hij of zij dat wel graag wil.

9

Niet blij en vrij zijn

Het gevolg van alle belemmeringen en pijn is dat het kind zich terug trekt, of heel boos wordt. Het zit niet lekker in zijn vel en dit heeft invloed op zijn of haar humeur.

9

Last van bijwerkingen

Heel vaak zijn er bijwerkingen aan de chemische medicijnen die jouw kind krijgt. 

Weer vrij en blij bewegen!

Dit meisje kon na 7 jaar pijn weer vrij en blij bewegen. De zwellingen in haar gewrichten waren weg. De reumatoloog houdt haar nog in de gaten, maar tot nu toe heeft zij geen ontstekingen meer kunnen vinden. Medicatie heeft dit meisje niet meer nodig. Zij heeft dus ook geen last meer van al die bijwerkingen van de vele chemische medicatie.

En niet alleen de jeugdreuma is verdwenen. Ook haar stemmingen zijn verbeterd. Ze kan overal bij zijn en hoeft zich niet meer terug te trekken. Ze kan met de andere kinderen meespelen, net zolang als zij dat zelf wil. Zij heeft nu de controle over haar lichaam, en dat heeft zijn uitwerking op haar humeur en emoties.

Zou het niet heerlijk zijn als dit ook bij jouw kind kan? Weg met de zwellingen, ontstekingen en pijn? Jouw kind kan weer in bomen klimmen, ravotten, en onvermoeibaar met andere kinderen meespelen!

Als jij dit ook wenst voor jouw kind, druk dan op deze knop:

Ieder kind is uniek

De therapie die ik geef is afgesteld op jouw kind. Iedereen reageert anders op ziek zijn en dit geldt ook voor kinderen. Het ene kind kruipt bij pijn weg in een hoekje en het andere kind wordt juist heel druk of boos. De ene wil veel eten terwijl de ander al het eten laat staan. En zo kan ik wel door gaan over alle verschillende manieren waarop mensen, en dus ook kinderen, kunnen reageren op pijn of het niet lekker in hun vel zitten. We noemen dit ook vaak: ‘uit balans zijn’.

Uit het voorbeeld van het meisje met jeugdreuma kun je al aflezen dat de methode heel effectief kan zijn. Bovendien is het heel holistisch. Ik kijk niet alleen naar de ontstekingen, maar ook naar eventuele andere ziektebeelden of de erfelijke belasting. Ook is het heel belangrijk om te kijken naar wat voor type kind hij of zij is. Is hij/zij introvert of juist extrovert. Heeft hij/zij het snel koud of loopt jouw kind zelfs in de winter zonder jas buiten. Enz enz. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen-aardigheden. Ook jouw kind!

Daarom krijgt ieder kind met jeugdreuma een andere behandeling.

Sarah had bij haar geboorte al ontstekingen in haar gewrichten. Na anderhalf jaar was de diagnose: jeugdreuma. Toen Sarah 8 jaar was, is ze in behandeling gekomen bij Thea. De reuma is binnen 3 maanden weggegaan en de reumatoloog was al 7 jaar bezig. Wij bevelen Thea zeker aan!

Ouders van Sarah

“Mijn missie is dat ik zoveel mogelijk kinderen met jeugdreuma help genezen op een natuurlijke manier, zodat zij zich weer vrij en blij kunnen bewegen.”

Het maakt mij iedere keer weer heel blij als ik zie dat het kind minder pijn, minder zwellingen en veel meer energie en blijdschap heeft.

Jeugdreuma op een natuurlijke manier helpen genezen met klassieke homeopathie

Zoals ik hier boven al beschreef is ieder kind uniek. Elk kind zal anders reageren op zijn of haar ziek zijn. Daarom heeft ook ieder kind andere homeopathische middelen nodig.

Er zijn meerdere homeopathische middelen die reuma bij jonge kinderen kunnen helen en door vragen te stellen over het ziektebeeld zelf, maar ook over alle eigen-aardigheden van het kind zal ik erachter komen welke homeopathische middelen het beste passen bij jouw kind, zodat de jeugdreuma kan genezen op een natuurlijke manier.

Ook jouw kind kan weer (ontstekings)vrij en blij zijn!

Klassieke Homeopathie bij jeugdreuma

Veel ‘deskundigen’ zeggen dat homeopathie niet kan werken, want de middelen zijn zo vaak verdunt dat de stof van de plant, het dierlijk middel of het mineraal onder de microscoop niet meer terug te vinden is. Zij zeggen dat het allemaal placebo-effect is. Maar hoe komt het dan dat juist kinderen en dieren zo goed op homeopathische middelen reageren?

Het is waar dat de middelen heel vaak verdund zijn, maar er wordt vergeten te vertellen dat de middelen ook geschud worden. Door dit schudden wordt de kracht van die plant of mineraal doorgegeven en zelfs versterkt. Het is een feit dat de wetenschap nog niet zo ver is om dit te verklaren, maar de praktijk wijst uit dat het werkt.

De homeopathische middelen versterken het zelf genezend vermogen, zoals het immuunsysteem. En dat heb je juist nodig bij een ziekte die veel ontstekingen veroorzaakt.

Het immuunsysteem versterken (en niet onderdrukken) is het allerbelangrijkste bij ontstekingen!

Dat is wat klassiek homeopathische middelen doet. Daardoor kan het zelf genezend vermogen van jouw kind zijn werk weer goed doen en zullen de symptomen verminderen en hopelijk ook verdwijnen. Daarom is klassieke homeopathie heel belangrijk voor het genezingsproces van jouw kind met jeugdreuma.

Let op: Het is een proces dat je aangaat als je naar een homeopaat gaat. Het is niet zo dat na een paar keer alle symptomen voorgoed verdwenen zijn. Je zult het proces voor wat langere tijd moeten aangaan. Dus zoek jij een wonderpilletje voor jouw kind met jeugdreuma, dan kan ik je helaas niet helpen. Maar wil jij samen met mij aan dit proces werken, maak dan een afspraak!

Tarieven

Jeugdreuma op een natuurlijke manier helpen genezen!

Wil jij dat ook voor jouw zoon of dochter?

Veelgestelde vragen

Moeten vader en moeder mee voor het consult?

Tijdens de anamnese wil ik graag dat ook de moeder meekomt. Tijdens het uitvragen van de zwangerschap en de bevalling kan de moeder mij hier meestal meer over vertellen dan de vader. 

Als jullie het prettiger vinden om de anamnese in tweeën te doen, omdat anderhalf uur te lang is voor jouw kind, is het ook oké als eerst de vader en dan de moeder (of andersom) mee komt.

Bij de vervolggesprekken maakt het niet zoveel uit of de moeder of de vader meekomt. 

Hoezo is klassieke homeopathie natuurlijk?

Klassiek homeopatische middelen worden gemaakt van planten, dierlijke producten of mineralen.

Er komt geen chemisch proces aan te pas.

De proeven worden gedaan op gezonde mensen en dus niet op dieren. Dieren kunnen je namelijk niet vertellen wat zij voelen of ervaren.  Als deze mensen bepaalde symptomen gaan vertonen (lichamelijke, emotionele of mentale), kan iemand die deze symptomen heeft, met dat middel genezen. Het gelijksoortigheidsprincipe wordt dat genoemt en daar werkte Hippocrates 2500 jaar geleden al mee.

Een mooi voorbeeld die we allemaal wel kennen is de ui naast je bed als je verkouden bent met tranende ogen en een lopende neus. Dit zijn precies de verschijnselen die je krijgt als je een ui pelt.

Wordt klassieke homeopathie vergoed door de zorgverzekering?

Als je een aanvullende verzekering hebt, kan het zijn dat een gedeelte van ieder consult betreffende klassieke homeopathie vergoed wordt. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden alternatieve behandelingen niet, dus kijk hiervoor je verzekeringspolis na, of informeer bij je zorgverzekering. 

Wat kan ik als ouder van tevoren alvast doen?

Als ouders kunnen jullie voor ons eerste gesprek nagaan over welke ziektes bij jullie in de familie voorkomen. Vraag dit na bij de Opa’s en Oma’s, tantes en ooms.

Neem een overzicht van de medicijnen die jouw kind nu krijgt én die hij of zij eerder geslikt of geprikt heeft mee.

Verbruikt deze consulten het eigen risico van de zorgverzekering?

Nee,  je verbruikt niet het eigen risico. Je kan alleen vergoeding krijgen als je aanvullend verzekerd bent. Hoeveel vergoeding je krijgt hangt af van jouw zorgverzekeraar en het verzekeringspakket dat jij hebt afgesloten. Het eigen risico wordt alleen belast bij behandelingen die opgenomen zijn in het basispakket.

Werkt Klassieke Homeopathie ook voor andere ziektes?

Jazeker! Elke ziekte geeft aan dat jouw levenskracht uit balans is geraakt. Klassiek Homeopathische middelen kunnen ervoor zorgen dat jouw levenskracht weer in balans komt.

Dit klinkt zweverig, maar dat is het niet. We weten allemaal dat als er iets gebeurd in je leven dat dan je immuunsysteem van slag kan raken en jij op dat moment heel bevattelijk bent voor bijvoorbeeld de griep.

Als jouw levenskracht uit balans is geraakt door bijvoorbeeld een verdrietige gebeurtenis, dan kan je dus ziek worden. Als je het verdriet niet goed verwekt, komt jouw levenskracht niet terug in balans. Je krijgt griep en daarna blijf je kwakkelen. Later kan de ziekte dieper gaan zitten en krijg je bv een chronische ziekte.

Daarom is de achterliggende rede, die eigenlijk de ziekte heeft veroorzaakt, heel belangrijk. Als homeopaat ga ik daar naar op zoek. En de homeopathische middelen kunnen jou helpen om de oorzaak (in dit voorbeeld het verdriet) te verwerken.

Verder lezen…

Contactformulier:

14 + 2 =

Praktijk informatie:

Openingstijden: Maandag t/m donderdag 09:00 t/m 17:00

06 13 88 13 33

Oostkade 11 1738 JZ Waarland Noord-Holland

Praktijk voor klassieke homeopathie Thea Dudink

Laat je kind weer vrij en blij zijn!

Jeugdreuma kan genezen op een natuurlijke manier