Thea Dudink

Thea Dudink, klassiek homeopaat

“Toen ik 39 jaar was en mijn kinderen naar school gingen, ben ik de opleiding voor ziekenverzorgende gaan doen, omdat ik graag met mensen wilde werken. Vanaf 2002 werkte ik bij de thuiszorg in de wijk. Dit was heel mooi en afwisselend werk en ik wilde graag doorleren.

Ik heb toen gedacht aan HBOV, maar het enige wat ik dan meer mocht doen, waren een paar verpleegkundige handelingen en ik zou héél véél administratief werk erbij krijgen. Administratief medewerkster was ik al geweest, voordat ik kinderen kreeg. HBOV zou dus niet veel toevoegen aan wat echt waarde had voor mij, namelijk werken met mensen.

In de krant las ik toen een stuk over de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal. Ik ben naar een introductiedag gegaan en ik wist meteen wat ik wilde gaan doen, namelijk:

Ik wil mensen helpen helen op een zo natuurlijk mogelijke manier!

Tijdens mijn werk als ziekenverzorgende zag ik mensen steeds meer pillen slikken. Voor elke bijwerking kregen ze weer een pilletje extra. Als ik de pillen bij de mensen moest uitzetten (dat mochten wij toen nog doen), hoorde ik altijd een hoge piepende toon in mijn oren. Het ging mij steeds meer tegenstaan en het voelde voor mij niet goed.

Mijn opleiding op de Hogeschool voor natuurgeneeskunde is heel breed geweest. Ik heb les gehad in klassieke massage, voetreflexologie, rebalancing, visualisatie, (tafel)opstellingen, biografie, counseling en klassieke homeopathie. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd als homeopaat, maar alle andere richtingen kan ik ook inzetten als dit nodig mocht zijn. Ik heb nu een praktijk aan huis, gelegen aan het mooie natuurgebied Boomerwaal in Waarland.

Tijdens de opleiding heb ik inzicht gekregen in wat ziek zijn nu werkelijk is. Ziek zijn is een manier van je levenskracht om jou te waarschuwen dat jij niet in balans bent. Dit wordt ook vaak gezegd door mensen: ‘Ik ben niet in balans’, en vervolgens wordt er niets mee gedaan. Door onderdrukking van de symptomen met medicijnen of door het weg te snijden, komt jouw levenskracht niet terug in balans en daarom komen ziektes vaak weer terug, of je krijgt een andere (ergere) ziekte.

Je moet dus zorgen dat je levenskracht weer in balans komt.

Dit was voor mij echt een openbaring. Maar hoe doe je dat? Hoe kom jij weer terug in balans? Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd en daarna heb ik in mijn praktijk en ook via nascholingen steeds meer ervaring opgedaan. Ik kan jou dus de helpende hand bieden tijdens jouw helingsproces.

Ik  ben iedere keer weer heel blij als ik van mijn cliënten hoor dat de therapie goed geholpen heeft.

 

Thea Dudink NVKH R-Hom® 

Volg mij op Facebook:

Vakvereniging

Thea Dudink is een erkend lid van de NVKH.

Opleidingen:

Hogeschool voor Natuurgeneeskunde, Bloemendaal

Hier heb ik massagetherapie, counseling en klassieke homeopathie geleerd. Ik ben afgestudeerd in de richting klassieke homeopathie.

Stichting Hahnemann Homeopathie, Almelo

Ik ben een geregistreerd homeopaat en werk volgens de methode ziekteclassificatie.

Medische Basis Kennis, Amsterdam

Deze opleiding is verplicht voor alle therapeuten die in aanmerking komen voor vergoeding door verzekeraars.

 

Specialisaties:

5

Klassieke Homeopathie

Je zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd, zodat jij weer helemaal in balans kan komen. Zowel lichamelijke, emotionele als mentale problemen kunnen worden geheeld tijdens dit proces.

5

Massagetherapie

Deze therapie zet ik in om jouw lichaam letterlijk in balans te zetten en jou weer soepeler te laten bewegen. Tijdens het corrigeren en/of het masseren worden ook de diepere lagen aangeraakt en begint het helingsproces.

5

Counseling

Tijdens alle therapievormen maak ik gebruik van counseling, daar waar het nodig is. Het genezingsproces begint vaak met inzicht krijgen in het probleem dat op dat moment speelt of in het verleden heeft gespeeld.

Hoe klanten mij ervaren

Thea kwam bij mij over als heel respectvol. Alles wat ik aangaf over mijn lichaam kon Thea plaatsen en uitleggen. Dat was heel prettig.
Anoniem, 48 jaar

Ik vind de consulten prettig. Thea heeft een goed luisterend oor en de behandelingen worden rustig en ontspannen gegeven.
Paula, 59 jaar

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Praktijk voor klassieke homeopathie Thea Dudink

Praktijk informatie:

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag 09:00 t/m 17:00

06 13 88 13 33

theadudink@live.nl

Oostkade 11

1738 JZ Waarland

Noord-Holland

Er is voldoende parkeergelegenheid bij mijn praktijk.

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!