Corona virus en wat homeopathie voor jou kan doen

Het corona virus komt steeds dichterbij en we weten dat het ook bij ons zal komen. Daarom wil ik jou, als homeopaat, vertellen wat jij kan doen en wat homeopathie voor jou kan doen tijdens een besmetting met het corona virus.

Het allerbelangrijkste is: Versterk je immuunsysteem!

Ja, het allerbelangrijkste is het immuunsysteem versterken. Maar hoe doe je dat? Daar heb ik de volgende tips voor:

r

Neem genoeg beweging. Kan of wil je het huis niet uit, kijk dan op YouTube. Er wordt online heel veel oefeningen voor thuis aangeboden. Ook op tv kan je meedoen met ‘Nederland in beweging’. Bewegen in de buitenlucht is ook nu nog het allerbeste, maar zoek de mensen niet op.

r

Drink genoeg water. Laat alles goed doorstromen in je lichaam. Op die manier kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden en zullen ontstekingen minder snel optreden.

r

Eet genoeg fruit en groente en wat minder brood. Het verbaasde mij heel erg dat mensen wc-papier gingen hamsteren. Ik ging juist naar de winkel om extra fruit in te slaan.

r

D3 en Vit C zijn in deze tijd heel belangrijk. Beide versterken het immuunsysteem. Van beide vitamines hebben we meestal te kort en zeker in deze tijd van het jaar. Er zijn meer vitamines die ook belangrijk zijn, zoals bv zink, maar D3 en C zijn het belangrijkste.

r

Ga op tijd naar bed en kom er op een vast tijdstip weer uit. Oftewel: het juiste dag- en nachtritme is heel belangrijk. Het immuunsysteem scant tijdens je slaap je lichaam en zo zorgt deze ervoor dat deze zo sterk mogelijk is. Als je steeds te laat of onregelmatig naar bed gaat, (wat nu heel verleidelijk is omdat we meer thuisblijven en dan denken: ‘Ik kan morgen uitslapen.’) weet het immuunsysteem niet meer wanneer deze zijn werk moet doen en gebeurt die scan niet of onvoldoende.

r

Omega 3, dus vette vis, helpt ook mee jouw immuunsysteem te versterken. Dus eet wat meer vis.

r

Als je eenmaal besmet bent kunnen klassiek homeopathische middelen jouw immuunsysteem ondersteunen en versterken. Neem in dit geval contact op met mij of met een van mijn collega’s.

Toch besmet met het corona virus?

Mocht je dus onverhoopt toch besmet raken met het virus kan ik je homeopathisch helpen. We gaan dan samen op zoek naar het best passende homeopathische middel voor jou op dat moment. De homeopathische middelen die jouw immuunsysteem het beste kunnen helpen.

Vanuit China druppelen er al gegevens van de homeopaten daar binnen. Zij melden ons op welke middelen de meeste mensen goed gereageerd hebben.

Iedereen reageert echter anders op het virus. Vandaag (18 maart) stond er in het Noord-Hollands Dagblad een verslag van een mevrouw uit Wijk aan Zee. Zij reageerde heel heftig op het virus. Ze zei: ‘Het leek of mijn longen in de fik stonden’, terwijl we van anderen te horen kregen dat het niet zo erg was. Zij waren ‘gewoon een paar dagen niet zo lekker’.

Daarom zal iedere patiënt apart bekeken moeten worden. En daarom zullen verschillende mensen die allemaal het corona virus hebben, verschillende homeopathische middelen voor geschreven krijgen.

De reguliere artsen staan op dit moment met hun rug tegen de muur, maar homeopaten werken op een andere manier. Wij kijken naar de symptomen en naar hoe de patiënt op deze symptomen reageert. Krijgt hij/zij hoge koorts? Hoe uit die koorts zich? Heeft de patiënt veel dorst? Wil hij/zij ondanks de koorts toch veel dekens op zich hebben, of juist frisse lucht toegewaaid krijgen?

Ik hoop dat je begrijpt dat wij, homeopaten, de patiënten misschien langer kunnen doorbehandelen dan de artsen op dit moment. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen. Mensen met onderliggende klachten en die heftig reageren op het virus, horen bij besmetting in het ziekenhuis thuis. Alleen daar hebben ze de apparatuur en de bewaking om deze mensen in dit, voor hen, verschrikkelijke proces te begeleiden.

Wil je meer weten wat homeopathie voor jou kan doen?  

Ik wens jou en je omgeving een sterk immuunsysteem toe, zodat deze ziekte op een milde manier zal verlopen.